Συνταγές

Kibe Mumbar

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή Kibe Mumbar (Head Paça);

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Είναι ένα πολύ δύσκολο αλλά νόστιμο πιάτο. Απαραίτητη γεύση του τόπου μας.

Πλένουμε καλά τον πατσά και το έντερο 1 μέρα πριν και τα κρατάμε στο νερό για 1 μέρα. Την επόμενη μέρα κόβουμε τη γέμιση για να γεμίσουμε τον πατσά (οι φωτογραφίες εξηγούν τι εννοώ). Ράβουμε με τη μία πλευρά ανοιχτή. Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα μας, προσθέτουμε το ρύζι και το πλιγούρι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε άλλα υλικά εκτός από το σκόρδο και ανακατεύουμε. Βάζουμε στον πατσά μας το ρύζι που ετοιμάσαμε και ράβουμε την ανοιχτή πλευρά. Απλά μην το γεμίσετε πολύ, θα μείνει στεγνό μέσα.
Γεμίζουμε τα έντερα με τον ίδιο τρόπο, όπως το γεμίζουμε, το έντερο θα αναποδογυρίσει. Απλά πρόσεχε. Γεμίστε τα έντερα σε ένα ξεχωριστό δοχείο γιατί το υγρό μέσα θα ρέει έξω όταν το γυρίσετε ανάποδα. Όταν τελειώσει η γέμιση, πλένουμε τα έντερα με μπόλικο αλάτι και μετά τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Βάζουμε τον πατσά μας στην κατσαρόλα και του ρίχνουμε μπόλικο νερό. Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Θρυμματίστε 5-6 σκελίδες σκόρδο κοντά στο καπάκι και ρίξτε το μέσα. Απολαύστε το γεύμα σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε κεφάλι και τρότερ όπως έκανε η μητέρα μου. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι παραπάνω σε αυτό, το κεφάλι και τα πόδια πλένονται καλά και διατηρούνται στο νερό όπως άλλα υλικά, βράζονται όλα μαζί.

Συνταγή Kibe Mumbar (Kelle Paça) με φωτογραφία

Kibe MumbarKibe Mumbar
Kibe MumbarKibe Mumbar
Kibe MumbarKibe Mumbar
Kibe MumbarKibe Mumbar
Kibe MumbarKibe Mumbar
Kibe MumbarKibe Mumbar
Kibe MumbarKibe Mumbar

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button